Ai găsit anticearcănul potrivit?

În timp ce încercam să îmi dau seama cum ar trebui abordat subiectul despre anticearcăn/corector, am ajuns la concluzia că sunt prea multe astfel de produse pe piață. Există unul pentru camuflarea petelor, altul pentru iluminat sau contouring și lista poate continua. Când sunt întrebată ce corector recomand, automat îmi vine în cap întrebarea: ce vrei să faci cu el?! Dar, confuzia nu se termină aici. La baza criteriilor de selecție stau și alți factori precum tipul de piele, subtonul, metoda de aplicare, ambalajul produsului și zona în care vrei să îl utilizezi. Când te gândești deodată la toate acestea, pot înțelege încurcătura în care te afli.

Ai observat vreodată denumirile de pe etichetă? “Secret” sau „camuflaj” sunt doar câteva dintre adjectivele ce însoțesc de obicei numele acestui produs. Parcă ne-am afla într-un roman cu spioni. Dar, cu toții știm că un produs nu ar trebui judecat după ambalaj sau după denumire, și că ceea ce contează de fapt este conținutul său.

După câțiva ani de experiență în industria de beauty pot să spun că cel mai util este să investești în cât mai multe și diversificate produse de bază. De ce? Pentru că atunci când vine vorba de fundația machiajului și de concealer, este foarte util să ai la dispoziție diferite produse pentru diferite situații. De exemplu, trebuie să ai două nuanțe de fond de ten în trusă pentru a te adapta schimbărilor de la un anotimp la altul. În ceea ce privește concealer-ul, subiectul este mult mai complex. Recunosc că am undeva la patru tipuri diferite de corector în kitul meu și aleg câte unul în funcție de tipul de finisaj pe care îl doresc sau în funcție de problema pe care vreau să o rezolv.

În ciuda faptului că acest produs nu lipsește din nici o trusă de machiaj, alegerea corectă a concealer-ului este mult mai complicată decât pare. De câte ori ți s-a întâmplat să cumperi unul nepotrivit tenului tău? Cu atâtea criterii de care trebuie să ții cont este normal să treci măcar o dată printr-o astfel de experiență! De aceea m-am decis să vorbim despre corector și anticearcăn și să îți fac o listă cu produsele mele preferate.

Culoare

Fără îndoială, culoarea este unul dintre aspectele cele mai importante atunci când vine vorba de corector – ca să nu mai amintesc de faptul că este motivul principal pentru care vei dori să ai mai multe produse de acest tip în kitul tău. Nu poți cu o singură nuanță de concealer să rezolvi toate probleme tenului! O culoare care neutralizează roșeața nu îți va acoperi cearcănele, nu îți va ascunde cicatricele și vice-versa!

Când vine vorba de cearcăne superficiale îți recomand să utilizezi o formulă care reflectă lumina, într-o nuanță mai deschisă cu un ton decât pielea ta. Acest artificiu îți va conferi luminozitate și va părea că abia ce te-ai trezit după un somn odihnitor. Dar ai grijă!  Cearcănele adânci, acele pungi închise la culoare, pot fi mascate doar folosind un anticearcăn mai închis cu un ton. Atenție! Un concealer mai deschis la culoare conferă zonei și mai mult volum, lucru pe care nu ni-l dorim! În această categorie preferatele mele sunt Touche Eclat Yves Saint Laurent pentru o acoperire ușoară și clasicul Concealer de la Clé de Peau Beauté, dacă dorești un grad mai mare de acoperire.

O altă opțiune extraordinară este Giorgio Armani Beauty’s High Precision Retouch Concealer. Acesta luminează și perfecționează tenul cu un finisaj natural și radiant. Iar, dacă te încadrezi în categoria femeilor cu cearcăne accentuate, îți recomand Chanel Longwear Color Correcteur, în nuanță de lila. Este foarte important să neutralizezi orice urmă de albastru sau de verde, iar apoi aplică un alt concealer de o culoare similară tenului pentru a crea echilibrul de care ai nevoie.

De asemenea, anticearcănele de corecție a culorii pot fi utilizate pentru probleme precum roșeața și hiperpigmentarea; tonurile de verde se folosesc pentru a minimiza roșeața, iar  tonurile de piersică sau violet pentru a ascunde cicatricile de acnee sau petele solare. Nici de această dată nu uita să adaugi un pic de concealer în aceeași nuanță cu tenul tău la final! Sfat: ține cont de faptul ca un corector de culoare conține cu 40-50% mai mulți pigmenți. Fii atentă la cantitatea pe care o vei aplica!

Dacă nu ești chiar începătoare în lumea machiajului, poți opta pentru o paletă corectoare de culoare cum sunt cele de la MAC Conceal and Correct, având multe opțiuni de nuanțe cu care te poți juca și pe care le poți mixa.

  

Textură

Din păcate, nu există o formulă de anticearcăn/corector universal valabilă. Când vorbim despre textura unui astfel de produs, ne referim atât la consistența sa reală, cât și la formula lui. Pe piață vei găsi produse din această categorie cu o textură mai consistentă, potrivite pentru acoperirea petelor roșii cât și a cearcănelor pronunțate, sau cu textură mai lichidă, cremoasă care oferă o acoperire mică spre medie. Acestea te vor ajuta să maschezi doar micile imperfecțiuni. Prin urmare, texturile sunt definite de consistența produsului: opacă sau translucidă, cremoasă sau uscată.  De obicei, corectorul de subton este disponibil sub formă de primer, CC cream, pudră-mozaic sau pulbere, în timp ce un corector de cearcăne este cremos sau lichid.  De aceea, când vrei să cumperi un astfel de produs, trebuie să ții cont de toate aceste detalii.

Pentru zona ochilor recomand un anticearcăn cu o formulă cremoasă, mai lichidă precum cel de la  Nars – Radiant Creamy Concealer sau cel de la Laura Mercier – Flawless Fusion Longwear Concealer.

Pe de altă parte, pentru petele de acnee și pete pigmentare recomand un corector mai bogat în pigmenți, care se “lipsește” de pete și nu reflectă lumina. Pentru astfel de probleme alege un produs cu textură mai uscată și solidă. De obicei, acestea vin în palete individuale sau mixte –  MAC Conceal and Correct sau Kryolan Dermacolor Palette. Un astfel de produs oferă o camuflare uniformă, chiar și când vine vorba de roșeață, cicatrici sau vase capilare. Imperfecțiunile devin invizibile și finișul este unul mat.

Contur și Iluminator

Acest produs este atât de versatil încât a devenit vedetă în tehnica de contouring – sculptarea feței pentru a reda umbrele naturale și pentru a  crea zone de lumină. De ce să alegi un produs cremos și nu unul pulbere? Corectorul a fost cel mai folosit produs în realizarea acestei tehnici atât de iubită în media online pentru că are aceeași consistență cu fondul de ten și se blenduieste ușor cu restul produselor! Dar, trebuie să ai mare grijă când încerci să pui în practică acest procedeu. Personal nu îl recomand pentru persoanele cu tenul foarte deschis la culoare. Este aproape imposibil să poți face acest joc de umbre și lumini fără să nu fie vizibil pe timpul zilei. Dar, funcționează perfect la persoanele cu tenul mai închis. Încearcă RCMA Palette! Nu sunt adepta acestei tehnici, dar mă folosesc de un corector mai deschis la culoare pentru a crea un efect de lifting sub sprânceană sau, pur și simplu, îl aplic în jurul buzelor pentru a perfecționa rujul roșu! Studio Finish Concealer Mac Cosmetics este recomandarea mea.

2

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *