Bronzul perfect fără soare!

Bronzul perfect fără soare!

În mod ideal, educația privind protecția solară ar trebui să înceapă la o vârstă fragedă. Stai la umbră, aplică cât mai des emulsii cu SPF ridicat și spune nu bronzului natural sau solarului sunt doar câteva sfaturi care te vor apăra de razele UV atât de nocive. Conștientizând pericolele la care mă supuneam prin expunerea la soare mi-am îmbrățișat tonul natural al pielii. Dar, pe măsură ce vara se apropia, m-am trezit dorindu-mi aspectul ciocolatiu! Știam că riscurile asociate cu bronzarea UV sau cu solarul nu merită, așa că am început să iau în calcul și o altă opțiune: autobronzantele! Dacă vrei să te bucuri de un bronz auriu, fără expunere la soare, în confortul casei tale, alege această metodă! Și, pentru că am ceva experiență în utilizarea acestor produse, vreau să împărtășesc cu tine mici trucuri care te vor ajuta să obții un bronz perfect.

Gata, set, strălucire!

Obținerea unui bronz frumos la tine acasă nu înseamnă neapărat că va fi însoțit de un miros neplăcut, așa cum se întâmpla cu autobronzantele în anii trecuți. Cauza pentru această aromă chimică pe care toate o asociem cu autobronzantele este dihidroxiacetonă (sau DHA). Ea este cea care creează efectul de culoare pe suprafața pielii, dar și mirosul destul de înțepător. Din cauza căldurii naturale a corpului tău, mirosul poate să înceapă cu adevărat să se amplifice după câteva ore de la aplicarea produsului. Dar, toate acestea sunt de domeniul trecutului! Multe companii au găsit modalități eficiente de a masca mirosul, astfel încât să ne bucurăm de strălucirea unui bronz fără ca toata lumea din jur să știe că am folosit autobronzant.

Alege produsul în funcție de textura care îți place. Opțiunile sunt nesfârșite – mousse, cremă, gel de duș cu autobronzant, spray, ulei. Favoritele mele sunt: Vita Liberata pHenomenal Tan Mousse, SVELTA Skin Perfecting Self-Tanner, St. Tropez Mousse si Tan Luxe The Water.

 

Ce trebuie să faci înainte de a aplica autobronzantul?

Pregătirea pielii pentru aplicarea autobronzantului este foarte importantă!

Nu te epila cu ceară și nu utiliza produse pe bază de ulei cu cel puțin o zi înainte. Îți recomand un duș cald pentru a-ți deschide porii și pentru a exfolia zonele pe care vei aplica produsul de bronzare. Alege un exfoliator care nu lasă reziduuri (Rituals Ayurveda Scrub). Dacă vrei să faci un exfoliator la tine acasă amestecă puțină sare grunjoasă sau zahăr brut cu gelul de duș preferat. Acordă o atenție deosebită zonelor dure, cum ar fi coatele și genunchii – acestea se pătează ușor! Asigură-te că te usuci complet când ieși din duș și pune loțiune hidratantă numai pe cele mai uscate zone ale corpului cum ar fi coatele și articulațiile pentru a evita petele.

Când să aplici autobronzant?

Întotdeauna recomand aplicarea autobronzantului înainte de a merge la culcare, astfel încât bronzul să se poată dezvolta în timpul somnului. Dimineața fă un duș și vei îndepărta excesul, precum și orice urmă de parfum. Dacă ai uitat să aplici autobronzant cu o noapte înainte, încearcă unul expres (cum ar fi St. Tropez Express Bronzing Mousse sau James Read Express Bronzing Mousse), care se usucă pe deplin în 60 de secunde și dezvoltă culoare în doar o oră.

Dacă nu ai un astfel de autobronzant așteaptă cât mai mult timp după aplicare (cel puțin cincisprezece minute) înainte de a-ți pune hainele. Chiar și atunci, alege îmbrăcăminte de culori închise pentru a evita urme de murdărie.

Cum să aplici produsul?

Îți recomand să utilizezi o mănușă pentru a aplica autobronzantul.

Dacă produsul tău nu are o mănușă inclusă în pachet te sfătuiesc să achiziționezi una separat! Este o investiție minimă, dar care îți va fi foarte utilă! O poți spăla și reutiliza de foarte multe ori, iar rolul ei este să aplici perfect produsul fără urme. Pentru un bronz uniform întinde cantități mici de autobronzant cu mișcări circulare (nu de sus în jos). Este întotdeauna cel mai bine să aplici straturi subțiri și să adaugi ulterior mai mult produs, astfel poți controla culoarea la care vrei să ajungi!

Cum faci să menții bronzul cât mai mult posibil?

Pentru a te bucura de bronzul obținut cât mai mult folosește săpunuri sau geluri de duș cu formule delicate, care nu vor spăla culoarea la fel de repede. Evită exfolierea între tratamentele de bronz sau altfel noua ta strălucire va deveni trecut! Și nu în ultimul rând un tanner gradual te va ajuta să îți menții culoarea în timp (Tan-Luxe The Gradual).

 

Cum să faci retușuri de culoare?

Chiar și cu cea mai ușoară atingere, se pot întâmpla greșeli! Dacă ai dungi sau zone mai întunecate, aplică mai mult produs de exfoliere în acel punct și astfel vei reuși să îndepărtezi un strat de culoare. Se amestecă împreună o ceașcă de zahăr brut și o cană de suc de lămâie. Utilizarea zahărului brut este esențială deoarece granulele curăță bronzul. Se aplică amestecul pe piele și se lasă să stea câteva minute. După aceea, clătește cu apă caldă.

O altă metodă de a îndepărta petele de la autobronzant este bicarbonatul de sodă și lămâia. Se amestecă o jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodă (a nu fi confundată cu praful de copt) cu o jumătate de ceașcă de suc de lămâie până când se formează o pastă netedă. Aplică pe piele și las-o să stea câteva minute înainte de a o îndepărta. Este posibil să trebuiască să repeți acest proces de câteva ori, dar funcționează! Dacă pata persistă și ai nevoie de rezultate rapide, umezește o dischetă de bumbac cu alcool, peroxid de hidrogen sau chiar suc de lămâie și freacă zona. De asemenea, poți încerca Bronze Buffer Self Tan Remover, un set de bureți reutilizabili care te ajută să ștergi orice culoare nedorită. Un alt truc testat de mine, care te scapă de crema autobronzantă foarte repede, este crema depilatoare!

Și ține minte, că mâinile portocalii nu sunt niciodată aspectuoase și te pot da de gol, așa că spală-le după ce ai aplicat autobronzant!

 

12

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *