Cum asortăm machiajul și buchetul de mireasă?

Orice mireasă îți poate spune cât de mult efort stă în alegerea fiecărui detaliu al unei nunți. Partea cea mai grea este planificarea și organizarea mai multor elemente diferite într-un singur eveniment, care să îți exprime individualitatea.

Ai ales rochia și locația unde va avea loc marele eveniment? Acum este timpul să alegi tema și paleta de culori care vrei să se regaseasca în ziua cea mare.  Anotimpul sau locația ar putea fi câteva dintre elementele care să te inspire în alegerea pe care o vei face. Dacă nunta are loc toamna optează pentru marou sau mov, culori tomnatice, iar dacă este primăvara, nuantele de roz sunt cele potrivite.

Poate nu ți se pare foarte important, dar alegerea culorii potrivite va fi elementul care va uni toate piesele marelui eveniment!

Dar hai să vedem cum asortăm machiajul?

Asigură-te că va exista armonie între culorile pe care le porți (fardul de pleoape, blush, ruj) și flori. Nu uita că vei avea parte de foarte multe poze cu buchetul de mireasă! Cheia succesului în acest caz este comunicarea! Programează-ți întalnirea cu floristul chiar cu un an înainte, mai ales dacă nunta ta va fi un eveniment mare sau într-o perioadă populară a anului. Veți vorbi despre florile preferate, despre locație, paleta de culori, chiar și despre rochie pentru a putea hotărî mărimea și modelul buchetului. Păstrează toate exemplele, imaginile și notele din aceste discuții. Este foarte important ca exact aceleași detalii să le poți oferi ulterior makeup artistului. Personal, mă folosesc de toate aceste amănunte ca sursă de inspirație. Mă ajută foarte mult să înțeleg așteptările tale despre cum vrei să se desfășoare evenimentul, despre personalitatea ta și despre ceea ce ți se potrivește cel mai bine. Machiajul trebuie să fie o continuare a paletei culoristice deja existente, iar makeup artistul va trebuie să împletească toate elementele intr-un tablou final armonios.

Să vedem împreună câteva exemple:

1.Un makeup în nuanțe de roz

O tendință văzută la Săptămâna Modei de Nuntă este fardul roz – de la trandafiriu pana la “rozul milenar”(culoarea anului 2017). Acest trend adaugă o notă romantică miresei, dar într-un mod modern.  Desigur, tendința poate fi executată diferit, în funcție de stilul tău personal sau de tema nunții. Preferatul meu este acel fard roz pal, dar puțin glossy aplicat pe pleoape și asortat cu un ruj asemănător. (Lancôme Color Design Sensational Effects Eye Shadow în Pink Pearls). Pentru un look mai dramatic aplică o nuanță mai închisă la colțul extern și una mai deschisă în colțul intern, iar apoi blenduiește bine. Păstrează aspectul de ten proaspăt! Este cel mai în vogă trend!

2.Un machiaj rose-gold

Acesta este machiajul meu preferat în materie de nunți. Alege un fard de pleoape gold-rose și accentuează genele cu mascara. Poți folosi și gene false, fie cele fir cu fir sau cele cu aspect cât mai natural. Secretul acestui machiaj stă în folosirea unui iluminator și a pudrei de tip bronzer.  Pomeții vor fi în centrul atenției, asa că optează pentru un blush potrivit tenului tău (roz sau culoarea piersicii). Asortează rujul de buze cu blush-ul, dar alege o culoare mai puțin intensă. Poți aplica puțin gloss!

3. Nuante de mov

Deoarece Pantone a numit „Ultra Violet” culoarea anului 2018, această nuanța regală a influențat încet, încet și tendințele în materie de nuntă. Incorporarea acestei culori nu este chiar simplă, deoarece movul nu este cea mai subtilă nuanță – dar dacă este făcută bine, ea poate chiar impresiona. Încearca un mov deschis, aplică-l incepând cu linia genelor și blenduiește-l treptat în sus pe pleoapă folosind un fard roz. Nu aplica eyeliner și optează pentru un look cât mai natural pentru restul feței, astfel vei reuși să creezi un aspect romantic. Pentru buze optează pentru nuanțe de nude.

4. Culori puternice în buchet

Când alegem un buchet cu flori roșii, punctul forte al machiajului tău trebuie să fie buzele. Pentru un aspect bine definit, aplică concealer cu pensula în jurul buzelor. Acesta este un truc care te va ajuta să faci mici retusuri, astfel încât rujul tău va arata impecabil. Eu îl folosesc ori de cate ori aplic o nuanță închisă pe buze. Restul machiajului trebuie să fie unul simplu și curat, cu un punct de strălucire aplicat în colțul interior al ochiului și un strat de mascara. Anul acesta, culoarea afinei sau cea a fructelor de padure este noul roșu în materia de rujuri. Sfatul meu este să înlocuiești rujul normal cu unul de tip Lip Stain. Acesta este un ruj de buze lichid, cu rezistență îndelungată, foarte pigmentat și mai puțin predispus să se întindă sau să se șteargă. Dacă alegi un lip stain sau un ruj mat îți recomand să faci un scrub și să hidratezi foarte bine cu cel puțin o săptamână înainte de eveniment. Aceste produse usucă buzele!

Indiferent de locul unde te vei căsători sau de decorul de la nunta ta există un lucru pe care toate miresele îl au în comun – un machiaj impecabil. Dar nu uita! Acest lucru nu înseamnă să abuzezi de produsele de makeup sau să te transformi în cu totul altă mireasă, apelând la tehnica excesivă de contouring. Doar vrei ca mirele sa te recunoasca la altar! Dacă nunta este mai rustică, încearcă să păstrezi un stil cât mai natural, iar dacă este vorba despre o sală mare de bal poți alege un stil glam! Nu uita că nunta ta este o expresie mai puternică a stilului tău, așa că nu încerca să fii altcineva în ziua cea mare.

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *