Cum îmi îngrijesc tenul gras zi de zi?

Cum îmi îngrijesc tenul gras zi de zi?

Tenul gras este cu siguranță cel mai greu de îngrijit! Dacă faci parte din această categorie trebuie să știi că există și câteva beneficii. Sebumul de pe față nu este un lucru în totalitate rău. De fapt, pielea noastră produce în mod natural o cantitate de sebum pentru a oferi corpului hidratarea de care are nevoie. Într-adevăr, uneori producția prea mare de uleiuri naturale protectoare duce la îngrășarea rapidă a tenului, apariția porilor dilatați și a acneei. De obicei, această situație este influențată de genetica noastră, precum și de nivelul hormonal din organism aflat în continuă schimbare. Medicamente precum contraceptivele orale și spironolactona influențează cantitatea de sebum produs. Știu că toate aceste dezavantaje îți dau bătăi mari de cap! Iar, dacă te-ai saturat de testat produse și diferite proceduri mecanice de curățare a tenului, atunci ține cont cu sfințenie de următoarele sfaturi, testate pe pielea mea și vei avea rezultate uimitoare!

Nu abuza de produsele de curățare!
Anumite ingrediente de îngrijire a pielii, cum ar fi acidul salicilic și peroxidul de benzoil, sunt cunoscute pentru calitatea de a absorbi sebumul, dar ar trebui folosite cu moderație chiar dacă tenul tău este foarte gras. Combinând acești compuși chimici vei avea un ten tern, uscat și iritat. Este mai bine să te limitezi la un singur produs cu ingrediente de uscare (acid salicilic, peroxid de benzoil, alfa hidroxi acizi). Aplică-l doar dimineața și pe timp de noapte!Nu spăla tenul mai mult de două ori pe zi și folosește un produs destinat problemei tale (Neutrogena Oil-Free Acne Wash).

Știu că tonerul este unul dintre produsele la care nu ești dispusă să renunți! Ține cont doar că are același efect ca și ceilalți agenți de curățare. Îți va usca tenul excesiv! De aceea, îți recomand să alegi unul pe bază de plante, precum aluna sau unul care să conțină aloe vera și glicerina (Dickinson’s Witch Hazel Daily Facial Toner sau Mario Badescu Aloe Vera Toner).

Nu fă excese în ce privește utilizarea produselor de scrub!

Tenul gras este foarte sensibil! Curățarea agresivă cu ajutorul aparatelor de exfoliere sau diferitelor scruburi mecanice sau chimice pot duce la iritarea și inflamația pielii. Este mai bine să cureți cu blândețe pielea tapotând cu vârfurile degetelor sau să te masezi în duș cu ajutorul unui burețel destinat feței. Folosește un scrub blând o dată, maxim de două ori pe săptămâna (Himalaya Gentle Exfoliating Apricot Scrub) apoi, aplică o mască care să conțină acid salicilic. Va dizolva sebumul! (Boots Botanics Shine Away Ionic Clay Mask conține scoarță de salcie, o sursă naturală de acid salicilic)

Nu sări peste hidratare!

Majoritatea persoanelor cu tenul gras evită hidratarea! Este una dintre greșelile pe care le aud cel mai des. Atunci când sari acest pas în rutina ta zilnică de îngrijire, corpul va produce și mai mult sebum pentru a suplini această lipsă și nu vei reuși decât să agravezi problema! Optează pentru o cremă de hidratare cu textură lejeră, de exemplu Estee Lauder Advanced Time Zone.

Evită ingrediente precum petrolatum, dar poți încerca chiar și acele produse pe bază de ulei natural de cocos sau unt de cacao. (Raw Coconut Cream RMS Beauty)

Nu folosi un machiaj care îți blochează porii!

Optează pentru un fond de ten cu textură lejeră și pe etichetă asigură-te că vei regăsi termenul non-comedogenic. Este un termen dermatologic care asigură faptul că acel produs a fost creat pentru a nu bloca porii. Comedoanele pot fi puncte negre sau albe și sunt cauzate în principal de acumularea bacteriilor în pori. De asemenea, verifică să nu conțină ulei sau silicon (BareMinerals Original Foundation sau NARS All Day Luminous Weightless).

Caută un produs care să aibă în compoziție niacinamidă, o derivată a vitaminei B care s-a dovedit clinic că absoarbe sebumul (Healthy Skin Harmony de la Max Factor). Dar, cel mai important este să nu uiți să te demachiezi înainte de culcare, indiferent cât ești de obosită!

Nu fugi de protecția solară!

Unele produse de protecție solară au o textură ușor grasă, dar sunt pe piață nenumărate game cu factor de protecție destinate tenului gras. Dacă ți-a fost teamă să aplici astfel de creme mai rău ai făcut! Dermatologii recomandă protecția solară tenului gras, care sub expunerea la soare nu poate decât să sufere erupții cutanate sau inflamații. Eu mă împac foarte bine cu La Roche Posay Anthelios AC SPF 30+.

Nu ignora starea generală de sănătate!

Pielea ta, precum părul și unghiile, răspund la stres la fel ca și sistemul imunitar și alte organe din corpul tău. Din acest motiv este important să gestionezi stresul vieții într-un mod productiv. Dacă ești o persoană cu tenul gras ia în considerare adăugarea exercițiilor zilnice și a meditației la rutina ta și practică yoga de câteva ori pe săptămână. Aceste lucruri, singure sau în combinație, pot reduce nivelul de cortizon și pot stimula starea de spirit. De asemenea, este esențial să ai parte de 7-9 ore de somn în fiecare seară. Este dovedită incidența crescută la acnee în lipsa somnului.

3

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *