Cum îți alegi make-up artistul pentru ziua nuntii tale?

Cum îți alegi make-up artistul pentru ziua nuntii tale?

Când vine vorba de evenimentul cel mare, internetul este prietenul tău cel mai bun. Toate viitoarele mirese petrec o mare parte din timp făcând liste întregi despre cum trebuie să arate rochia, aranjamentele florale sau amenajarea locației. Rețelele de socializare te ajută să găsești fotograful potrivit,  dj-ul și alți potențiali furnizori. Dar, nici selectarea make-up artistului nu ar trebui să difere!

Ține cont de recomandări

Când începi căutările pentru un make-up artist întreabă-ți cunoștințele! Vorba din gură în gură este adesea cea mai fiabilă modalitate de a găsi acea persoană ale cărei abilități se potrivesc cu obiectivele tale de frumusețe! Consultă paginile de Instagram sau Facebook ale artistului pentru a te asigura că stilul de make-up este cel care te reprezintă și pe care ți-l dorești. Căută recenzii online și consultă portofoliul său înainte de a suna pentru o programare. Întotdeauna alege un make-up artist a cărei muncă o poți vedea (fizic sau digital)!

Sfat: Începe să cauți cu aproximativ 6 luni înainte de nunta ta. Dacă vrei un make-up artist de top, atunci începe căutările cu un an în avans.

La primul contact

Imediat ce ți-ai ales artistul preferat programează o ședință de probă. Este esențial să afli dacă data este disponibilă. În cazul în care ți-ai plănuit să se bucure de acest serviciu și domnișoarele de onoare sau mama soacră nu uita să specifici de la început acest detaliu. Poate influența prețul sau chiar disponibilitatea make-up artistului. Nu te sfii să întrebi cât costă pachetul și în ce constă pentru a evita orice surpriză care ar putea să îți strice buna dispoziție în ziua nunții. Un alt detaliu important de care te sfătuiesc să ții cont atunci când discutați bugetul este locația unde vrei să aibă loc ședința de machiaj. Dacă te gândești la alt spațiu decât studioul artistului, cu siguranță va fi un alt detaliu care va influența costul. Clarifică toată logistica care ține de acest aspect: cine plătește transportul, cazarea și masa, dacă este necesar să rămână cu tine pe toata durata evenimentului etc.

Să ai temele făcute!

Înainte de prima întâlnire cu make-up artistul adună toate fotografiile care te reprezintă: culorile preferate, modelul de rochie, cum ai vrea să arate părul și cel mai important, imagini cu machiajul dorit! Relația make-up artist-client este una importantă, pentru că în mâinile lui îți pui imaginea ta din ziua cea mare. Orice detaliu despre personalitatea și așteptările tale îl va ajuta să creeze exact acel look la care tu ai visat! Fă echipă cu el explicându-i ce îți dorești și ai încredere în propunerile lui! Alege mereu acel make-up artist care îți face un look potrivit trăsăturilor tale, în detrimentul celui care adoptă același tip de machiaj pentru fiecare mireasă!

Proba de machiaj

Programează ședința de probă cam la aceeași oră la care va avea loc evenimentul! Dacă ceremonia este dimineața, încearcă să mergi cât mai devreme – astfel vei putea vedea cum arată machiajul în diferite lumini pe tot parcursul zilei. Îți recomand să faci fotografii din diferite unghiuri și acordă o atenție deosebită modului în care pielea reacționează la produsele care au fost utilizate. Când vei merge la proba de machiaj este șansa ta să te asiguri că make-up artistul respectă toate regulile de igienă: pensulele trebuie să fie neapărat curățate și igienizate, rimelul aplicat cu periuța de unică folosința și acestea sunt doar câteva lucruri la care te rog să fii atentă! Un make-up artist bun are foarte multe cliente, așa că nu te aștepta să țină minte toate detaliile pe care le discutați în ziua probei sau ce produse a folosit. Dar unul profesionist îți va face o fișă cu toate aceste lucruri ca atunci când va veni ziua nunții să te aștepte pregătit și gata de muncă fără a pierde alt timp!Sfat: Nu te zgârci la preț. În cazul de față prețul face diferența! Un make-up artist bun nu va fi ieftin! Preturi mici vei găsi la cei fără experiență, dar nu te sfătuiesc să riști în ziua nunții tale! Amintește-ți că vei primi ceea ce plătești!

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *