Cum să îți porți frumusețea și care sunt tendințele de makeup pentru viitoarele mirese?

Cum să îți porți frumusețea și care sunt tendințele de makeup pentru viitoarele mirese?

Poate ți se pare ciudat să scriu în calitate de makeup artist despre cum să fii încrezătoare fără a purta prea mult machiaj sau chiar deloc! Îmi iubesc meseria, dar văd, de asemenea, că machiajul este suprautilizat și folosit greșit. Mă uit în jurul meu și văd clone ale unui trend de makeup dezvoltat pe rețelele de socializare. Vorbesc despre ceea ce mulți makeup artiști (Pati Dubroff sau Wayne Goss) numesc „Instagram face” – prea mult contouring, highlighting, sprâncene excesiv conturate sau buze deformate de acidul hialuronic. Toți avem „defecte” – este ceea ce ne face diferiți, iar  modul în care le percepem, este un subiect pe care am vrut să-l discut de ceva timp. Trăim într-o societate în care perfecțiunea fizică este ceea ce se vinde. Este greu să nu simțim greutatea așteptărilor și să nu  începem să ne îndoim de aspectul fizic. Dar nu ar trebui! În loc să privești imperfecțiunile ca defecte, trebuie să le îmbrățișezi pentru că ele te fac unică! Ceea ce tu consideri a fi un defect la tine poate fi o trăsătură fizică dorită de multe alte femei. De exemplu, femeile cu pistrui au considerat mult timp că au un mare defect, iar azi au devenit un must-have. Multe branduri de cosmetice au scos pe piață produse cu care iți poți desena pistrui. Revista Vogue a făcut chiar un editorial de beauty dedicat pistruilor!

Timp de secole, frumusețea a însemnat o piele “fără cusur”, cu un machiaj perfect, de porțelan, vândut de toate revistele de modă. Aceste standarde de frumusețe nerezonabile au determinat femeile cu trăsături neconvenționale să se ascundă în umbră sau în spatele unui machiaj exagerat.

Mă bucur nespus că trendul “no makeup makeup” de anul trecut se păstrează și anul acesta. Iată câteva dintre sfaturile mele despre cum să fii mai încrezătoare fără (sau cu puțin) machiaj: Pielea noastră este organul cel mai mare, ai grijă de ea! Mulți dintre noi ne concentrăm asupra a ceea ce punem în corpul nostru, dar neglijăm ceea ce punem pe corpul nostru. Fii atentă ce produse cosmetice folosești pentru că substanțele lor sunt absorbite în corp!Alege simplitatea și te asigur că vei fi mereu elegantă! Vei fi surprinsă cât de puține lucruri ai nevoie ca să arăți bine și să ai încredere în tine: folosește un clește de întors genele, chiar face minuni și poartă sprâncenele îngrijite, dar cât mai naturale!  Adăuga un BB/CC cream, puțin balsam de buze colorat și vei fi gata de plecare. Dacă aplici fond de ten zilnic, fă-o dar nu termina un tub pe săptămână. Aplică puțin fard de obraz și un strop de iluminator pentru a accentua pomeții. Pe scurt, îmbunătățește imperfecțiunile, dar nu le ascunde! Renuntă la genele false, la buzele exagerat conturate și redu infiltrațiile cu acid hialuronic! Conturul excesiv care transformă trăsăturile feței nu mai este la modă, iar machiajul de zi trebuie să fie diferit de cel de seară!

Dacă anul acesta te pregătești să fii mireasa vei fi cu siguranță interesată și de tendințele de makeup SS 2018. Pot să îți spun că paletele de culori trandafirii s-au regăsit pe toate podiumurile de la Bridal Fashion Show. Oscar de la Renta, Mira Zwillinger și Hayley Paige, sunt doar câțiva dintre designerii care au optat pentru un machiaj natural. Puțin fard de obraz, buzele nude, ochii fardați minimalist și o paloare mată definesc machiajul pe care miresele continuă să îl iubească și anul acesta. Dar, există și un alt trend, acel al mireselor care aleg sa iasă din tipar purtând un machiaj provocator. Vorbesc de look-ul inspirat de Meghan Markle … o atmosferă de Hollywood impecabilă, cu o prințesă urbană modernă. O piele strălucitoare este esențială pentru acest trend, iar ochii vor fi definiți de un machiaj smokey sau un fard metalic. Am regăsit la prezentările de modă și rujul roșu mat á la Scarlet, care oferă sentimentul de putere și independență oricărei  viitoare mirese.

2

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *