Machiajul tenului matur
(peste 50 de ani)

Machiajul tenului matur (peste 50 de ani)

În meseria mea de makeup artist, deseori mă confrunt cu un val de întrebări din partea clientelor cu vârstă peste 50 de ani: Cum să umplu ridurile? Cum să evit ca fardul să nu se adune în pliurile pleoapei? Cum să ascund petele maronii?

Într-adevăr machiajul tenului matur nu este o temă des abordată de revistele de beauty, dar știu că sunt multe doamne care ar vrea să afle răspunsul la toate aceste întrebări.

Când ești tânăra poți aborda o atitudine laissez-faire în ceea ce privește regulile de curățare, exfoliere și hrănire a pielii. Nu după vârsta de 50 de ani! Grija pentru tenul tău trebuie să fie pe primul loc! Fiecare secundă pe care o aloci îngrijirii tenului tău îți va fi răsplătită de o sută de ori. Exfolierea și hidratarea sunt secretul pentru un machiaj impecabil! Odată cu trecerea anilor, tenul tău va reacționa așa cum o face o hârtie sugativă. Este însetat, toate produsele folosite le va absorbi mult mai repede decât un ten tânăr, iar machiajul nu va rezista! Secretul meu este hidratare, hidratare și iarăși hidratare.

Exfoliază tenul matur zilnic, fie cu un scrub facial sau cu un prosop înmuiat în ulei de nucă de cocos – Apivita Brightening Face Scrub.

Nu uita să te demachiezi înainte de culcare, fără excepții! Alege demachiante pe bază de ulei – Kiehl’s Midnight Recovery Botanical Cleansing Oil.

Fereșteți fața, gâtul și mâinile de soare! Cu înaintarea în vârstă apar pete maronii și de aceea recomand protecția solară indiferent de anotimp – La Roche Posay Anthelios Face Fluid.

Secretul machiajului unui ten matur stă în baza pe care o aplici tenului. Primer-ul trebuie să-ți devină cel mai bun prieten! Va ușura aplicarea fondului de ten, iar machiajul va rezista o zi întreagă – Murad Skin Perfecting Invisiblur.

Trucul meu este să pulverizez peste primer, spray fixator. Abia apoi aplic fondul de ten! Dacă ai pete sau zone cu colorație optează pentru un primer cu culoare, care va uniformiza tenul – Make Up For Ever Step

Alege un fond de ten pe bază de ulei și aplică-l cu o pensulă în loc de burete. Astfel, poți controla mai bine cantitatea aplicată, iar rezultatele vor fi mai durabile – Chanel Lift Lumière.

Aplică concealer-ul după fondul de ten. Îl poți folosi fix acolo unde îți dorești și unde ai nevoie de mai multă acoperire. Aspectul final va fi mult mai natural! Dacă nu ai timp să aplici un fond de ten optează pentru un BB/CC cream. Este un produs „all-in-one” are rol de primer, iluminator și protejează pielea de expunerea zilnică la raze UV – Dior Hydra Life BB Cream.

Pentru pielea matură folosesc întotdeauna o pudră compactă ușoară – MAC Blot Powder.

Evită pudra liberă aplicată cu un puf, tinde să se așeze în ridurile feței. Blush-ul potrivit tenului matur este cel cremos, dar aplică-l o idee mai jos decât o făceai la 30 de ani. Această tehnică o folosesc pentru a pune ochii în centrul atenției – Bobbi Brown Pot Rouge.

Una dintre primele zone care prezintă semne de îmbătrânire sunt ochii. Colțurile interioare pot avea tonuri de albastru sau gri. Combate acest lucru ținând cont de urmatoarea regulă: culorile întunecate fac lucrurile să se retragă, iar cele luminoase aduc totul în față. Aplică un iluminator stick în colțul exterior și interior al ochiului, tehnica „triunghiului de lumină”. El nu va juca rolul unui concealer, dar va da o strălucire ochilor! Primer-ul pentru pleoape este și el un must! Fardul nu se va aduna în pliuri și vei fi uimită de rezistența lui. Evită glitter-ul și optează pentru fardurile cremoase cu ușoare irizații! Dacă vrei să îți conturezi ochii alege creionul dermatograf. Acesta are o textură mai moale decât tușul și îl poți estompa folosind o pensulă. Lasă linia internă a ochiului fără culoare. Această tehnică nu face altceva decât să îți micșoreze ochii. Când vine vorba de rimel, secretul meu este cel de culoare maro sau albastru. Ochii vor părea mai luminoși.  Cu trecerea timpului sprâncenele devin subțiri, estompate sau practic inexistente. Nu recomand tatuarea lor, atât timp cât pe piață există soluții miraculoase de a crea acasă sprâncenele pe care ți le dorești.

Vrei buze pline, fără riduri și la 50 de ani? Luciul de buze este secretul meu. Conturează buzele cu un creion la culoarea pielii, apoi alege un ruj cu o nuanță, maxim două mai închise decât culoarea ta naturală. Adăuga un strop de luciu și voila! Instant buze mai pline!

 

3

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *