Pudra de fixare – secretul camuflării cearcănelor

Când vine vorba de obținerea unui look perfect, machiajul din jurul ochilor este decisiv. Dacă alegi pudra greșită, apare riscul de a te confrunta cu o mulțime de probleme – de la accentuarea liniilor fine de sub ochi până la o piele foarte uscată sau chiar pete neuniforme.

Am încercat și am testat cele mai bune pudre pentru fixare, baking și strălucire. Toate produsele care au trecut testul au ca rezultat iluminarea vizibilă a zonei ochilor, ascunderea perfectă a cearcănelor, lăsându-ți tenul mai odihnit și proaspăt.

S-au dus de mult vremurile în care somnul era suficient și calitativ, așa că apelăm cu toții la mici trucuri precum măști sau corectoare. Toate aceste produse ne dau speranța că putem scăpa de pungile de sub ochi și că putem ascunde nopțile pierdute. Când reușesc să mă odihnesc șapte ore pe noapte, și crede-mă se întâmplă foarte rar, un concealer poate fi suficient, dar pentru zilele în care am sărit ora de culcare, chiar și formula cea mai pigmentată, adăugată în mai multe straturi, nu va ascunde lipsa de somn atât de vizibilă. Acestea sunt zilele când am nevoie de un nou truc: pudra de fixare!

Ce iubesc la acest produs? Spre deosebire de o cremă pentru față sau de fondul de ten, alegerea unei pudre pentru zona cearcănelor este extrem de ușoară! Nu trebuie să ții cont de tipul sau nuanța tenului. Așa că orele pe care le poți pierde printre numeroasele rafturi cu produse cosmetice, le poți dedica pentru o binemeritată relaxare. Produsul de care îți povestesc și pe care te sfătuiesc să îl adaugi în rutina ta de machiaj îți oferă acoperirea perfectă și, în plus, conține pigmenți care reflectă lumina. Sigilarea concealer-ului cu pudră va potența efectul acestuia și, prin urmare, rezistența makeup-ului. Este un fel se asigurare că machiajul de sub pleoape nu se va aduna în pliuri. Și, știm cu toții cât de mult ne dorim să nu se întâmple asta!

Singurul lucru de care trebuie să ții cont ca să ai numai beneficii în urma utilizării acestui produs este să aplici o cantitate foarte mică! Dacă încarci pensula cu mult produs, tot ce vei obține vor fi riduri mai accentuate și un aspect de “var crăpat”. Alege să fixezi pudra cu o pensulă fină pentru a putea controla cantitatea de produs aplicată, ca cea de blending de exemplu, în detrimentul aplicării cu buretele sau cu beauty blender-ul.

1. Laura Mercier Translucent Setting Powder

Încep cu această pudră pentru că este favorita tuturor și, pe bună dreptate! Este una dintre cele mai fine pudre, cu o textură mătăsoasă, care se simte și arată natural pe ten. Conține cel mai fin talc franțuzesc, iar particulele care reflectă lumina reușesc să atenueze liniile fine și imperfecțiunile. Nuanța universală “translucent” se potrivește tuturor și poate fi aplicată atât pentru sigilarea anticearcăn-ului, cât și pe restul feței.

2. NARS Soft Velvet Loose Powder

Brandul Nars reușește tot timpul să livreze produse cosmetice de cea mai bună calitate, iar această pudră nu face decât să dovedească încă o dată acest lucru. Produsul are o textură lejeră, având ca rezultat atât fixarea machiajului, cât și diminuarea porilor și a liniilor fine. Iar, ca bonus, acest produs este dezvoltat cu tehnologia fotocromatică pentru difuzia luminii, așa că reușește să ofere tenului și acea doză de luminozitate necesară atunci când suntem obosite. Este un produs fără parabeni, fără arome și non-comedogenic.

3. Charlotte Tilbury​ Air Brush Flawless Finish Powder

Aceasta pudră are textura moale, precum untul, și este de departe cea mai hidratantă din categoria ei. Toate acestea se datorează uleiului de migdale din componența sa. Deși, vine în doar trei nuanțe reușește să acopere un spectru larg de tonuri ale pielii – aș putea spune că nu există nuanță de ten căreia să nu i se potrivească una dintre cele trei pudre. Pulberile micro-concentrate din componența sa acoperă liniile și imperfecțiunile, dar spre deosebire de celelalte produse menționate mai sus nu va oferi același grad de luminozitate. Calmează tenul pe tot parcursul zilei datorită celor două ingrediente: ceara de trandafir și uleiul de migdale, iar rezistența machiajului crește.

4. Becca Under Eye Brightening Setting Powder

Cu toate iubim pudrele iluminatoare ale brandului Becca. Dar, azi vreau să îți prezint pudra lor de fixare. Dacă nu ai testat-o încă, te sfătuiesc să o faci! Este o pudră care face exact ceea ce spune și numele ei: fixează și iluminează, dar ajută și la îmbunătățirea rezistenței machiajului. Această pudră pulbere, extrem de lejeră, iluminează instant și fixează machiajul din zona ochilor. Infuzată cu particule de pudră perlate, ce reflectă lumina, uniformizează instant și diminuează aspectul liniilor fine. Sfatul meu este ca de fiecare dată când vine vorba despre utilizarea pudrelor libere pentru fixare să le aplici în cantitate foarte mică, cu o pensulă pe care o utilizezi doar în acest scop!

5. Huda Beauty Easy Bake Loose Powder

Este o pudră pulbere ușor de utilizat, ce se adaptează tuturor nuanțelor de ten, pentru un aspect natural și lejer. Ajută la estomparea porilor și liniilor fine, dar și la fixarea machiajului pe durata întregii zile. Tehnica baking-ului este o etapă cheie, potrivit Hudei, pentru un rezultat impecabil, asigurând totodată un machiaj cu rezistență îndelungată. Este plin internetul de tutoriale din care poți învață tehnica ei de a aplica pudra, reușind ca doar în câteva minute să revitalizezi și să iluminezi zonele dorite. Textura sa, extrem de lejeră și fină precum mătasea, aderă perfect pe piele și o matifiază, pentru un rezultat natural și radiant. Și, nu în ultimul rând, nuanțele sale sunt create pentru a se adapta tuturor tenurilor.

6. Lancome Long Time No Shine Loose Setting Powder

Fixează-ti machiajul cu pudra libera “Long Time No Shine”! Aceasta controlează excesul de grăsime al pielii pentru un aspect lipsit de strălucire, fără a-ți lăsă tenul uscat.  Pudra acoperă imperfecțiunile și mărește rezistența fondului de ten, ajutând la menținerea nuanței acestuia pe perioade îndelungate. De asemenea, textura pudrei se ajustează tuturor tonurilor pielii, iar atunci când vine vorba să achiziționezi produsul, te asigur că nu vei pierde mult timp: sunt doar două culori de unde poți alege și se potrivesc tuturor nuanțelor de ten.

1

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *