Trend Vs Taste

Trend Vs Taste

În fiecare lună, rețelele de socializare prezintă o nouă tendință în materie de beauty. De la sprâncene puternic conturate până la buze cu glitter există întotdeauna ceva nou pe piață. Multe tinere aleg să reproducă un look de pe Instagram sau Youtube fără să țină cont de principiile de bază ale machiajului, motiv pentru care totul se sfârșește cu un adevărat dezastru. Sfatul meu este să nu adopți toate trendurile dacă nu ți se potrivesc sau dacă ești novice în arta machiajului și tine cont de următoarele reguli! Nu uita că ceea ce nu se schimbă niciodată și nici nu se demodează este bunul gust!

 1. Creează o baza corectă pentru aplicarea fondului de ten! Majoritatea clientelor mele sar acest pas, iar rezultatul este un ten deshidratat și un machiaj care nu va rezista pe toată durata zilei! Curăță bine tenul, hidratează-l și aplică un primer înainte de fondul de ten!
 1. Alege un loc cu lumină naturală, pe cât se poate, pentru a-ți aplica machiajul. Doar așa vei fi sigură că tenul tău va fi fără cusur!
 1. Fondul de ten trebuie să fie potrivit atât tipului de piele cât și subtonului (rece, cald sau neutru). Când vrei să achiziționezi un astfel de produs îți recomand să mergi fără machiaj la un magazin de specialitate ca să îl poți testa direct pe tenul tău. Dacă lumina nu te ajută cere o mostră pentru acasă. Îți vei da seama că ai găsit culoarea potrivită atunci când nu se observă o delimitare clară de nuanțe între gât și față. Chiar și așa nu uita să omogenizezi cele două zone prin aplicarea fondului de ten până acolo unde ai gulerul la haină și chiar pe urechi, dacă ai părul prins! Evită să arăți ca și cum ai purta o mască!
 1. Nu folosi în exces concealer-ul! Într-adevăr face minuni, dar folosește-l cu moderație. Nu uita că machiajul, mai ales cel de zi cu zi este destinat să îți evidențieze trăsăturile și nu să le corecteze sau să le schimbe! Din fericire, tehnica contouringului este din ce în ce mai puțin folosită! Alege să te joci cu mici accente de iluminare în zonele cheie ale feței.
 1. Nu depăși conturul buzelor! Rezultatul nu va fi niciodată estetic și cu siguranță va fi vizibil oricât de bine ai reuși să o faci! Folosește un luciu de buze dacă vrei să pară mai pline sau un balsam cu efect de mărire. Sunt atâtea soluții pe piață la care poți apela! Dar nu uita: nu toată lumea poate fi Angelina Jolie!
 1. Scopul aplicării unui bronzer este să facă pielea să arate ușor atinsă de soare și nu arsă. Adăugă atât încât să obții o strălucire credibilă în locurile în care soarele ți-ar atinge fața în mod natural. Asigură-te că aplici bronzer-ul sub pomeți, pe linia de demarcație între ten și scalp, pe părțile laterale ale frunții, pe linia maxilarului și pe gât!
 1. Glitter în exces este o greșeală care te poate transforma în atracția serii, dar nu într-un mod pozitiv! În nici un caz nu folosi acest produs ziua! Iar atunci când o faci trebuie să fie cât mai subtil. Nu mai ești la grădinița unde sclipiciul te transforma într-o mică prințesă!
 1. Blenduiește și iar blenduiește! Această tehnică poate salva orice make-up. Cheia unui look cât mai natural este să știi să omogenizezi produsele de machiaj astfel încât să nu fie linii vizibile sau pete. Sfatul meu este să investești într-un set de pensule profesionale!
 1. Sprâncenele încadrează ochii care sunt, după cum se spune, fereastra sufletului. Dar, cu atâtea produse pe piață destinate conturării lor au apărut și micile dezastre. Dacă nu vrei să atragi toată atenția asupra lor ține cont de cum arată o sprânceană în forma ei naturală. Te asigur că nu are formă de coadă de pește sau de triunghi! Folosește un fard sau un creion în tonul natural al firului de păr și nu apăsa atunci când trasezi liniile. Fixează totul cu un gel incolor!
 1. Nu abuza nici de puterea rimelului! Un strat, maxim două este suficient! Trendul “broken doll”, acele gene încărcate de straturi de rimel este pentru editoriale și catwalk, în timp ce pe stradă te va face să arăți ciudat!
 1. Pudra fixează machiajul și reduce secreția de sebum. Dar, dacă este folosită în exces te poate face să arăți în vârstă. Acest produs cosmetic are tendința de a se aduna în liniile fine și în riduri, de aceea cel mai bine este să îl utilizezi doar acolo unde este nevoie! Personal aplic pudră doar in zona T, iar pe măsură ce înaintezi în vârstă te sfătuiesc să renunți la ea!
 1. Fără aplicarea corespunzătoare, blush-ul te poate face să arăți ca un clovn. Alege o pensulă destinată acestui lucru și scutură excesul înainte de a-l aplica pe pomeți. În caz contrar, culoarea va fi prea intensă!
 1. Regula cea mai importantă este să nu accentuezi decât o singură trăsătură a feței. Dacă machiajul ochilor este intens buzele trebuie să fie discret evidențiate și invers! Nu uita: machiajul tău nu ar trebui să intre într-o încăpere înainte ta!

0

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *