Un ghid complet al pensulelor de machiaj

Un ghid complet al pensulelor de machiaj

Orice make-up artist îți va spune că un machiaj impecabil depinde în întregime de produsele pe care le folosești, dar mai ales de instrumentele cu care le aplici. Poți avea un primer care face minuni, dar fără pensule de bună calitate nu vei obține finisajul impecabil, pe care știu că ți-l dorești. Din păcate, multitudinea acestor produse poate fi copleșitoare pentru cineva care abia intră în contact cu lumea machiajului. Dacă nu ești make-up artist profesionist sau dacă nu ai urmărit multe tutoriale pe Youtube, pensulele de machiaj pot fi o adevărată enigmă greu de descifrat. Acestea vin într-o gamă largă de dimensiuni, cu diferite forme si varietăți în ce privește densitatea firelor. Dar stai, acest amalgam nu se oprește aici! Deseori brandurile nu își numesc pensulele după utilitatea lor, ci aleg numere, lucru care provoacă și mai multă confuzie. Pentru a te ajuta să îți dai seama ce pensule de bază ar trebui să ai în arsenalul tău, ți-am pregătit un ghid cu cele testate de mine!

 1. Pensula pentru fondul de ten
  Desigur, există câteva cazuri în care nu ai nevoie de o pensulă pentru a aplica fondul de ten. De exemplu, atunci când folosești produse concepute pentru a fi încălzite ușor în mână și apoi aplicate cu degetele. Dar, de cele mai multe ori, trebuie să ai o pensulă specială pentru a obține un finisaj perfect. Cum vei ști să o cumperi pe cea potrivită nevoilor tale? Ei bine, totul depinde de tipul de fond de ten pe care îl utilizezi.
  Pentru formulele lichide, o pensulă precum bareMinerals Perfecting Face Brush

  te va ajuta să aplici în mod egal fondul de ten, din centrul feței spre exterior. Pentru formulele tip cremă ai nevoie de o pensulă mai densă. Astfel, vei putea obține o acoperire mai bună și un finisaj fără urme. Bobbi Brown Full Coverage Face Brush

  este un adevărat erou în acest sens și una dintre cele mai fine pensule pe care le-am întâlnit vreodată. Nu îți ascund că o folosesc pentru orice produs de make-up cu formulă cremă – blush, bronzer sau iluminator!
 2. Beauty Blender

  Trucul care stă la baza utilizării cât mai eficiente a unui astfel de  burețel este să îl bagi sub jetul de apă de câteva ori sau să îl pulverizezi cât mai mult cu apă termală. După ce și-a mărit ușor dimensiunea, îndepărtează excesul cu un prosop de hârtie. Acest proces de umezire are rolul de a împiedica buretele tău să absoarbă cât mai mult produs, fiind deja plin de apă, și va facilita aplicarea fondului de ten. Utilizează latura mare de la beauty blender pentru a aplica produsul pe față, iar vârful pentru a ajunge în zone mai delicate (în jurul nasului și a buzelor). Eu îl folosesc și pentru a aplica concealer-ul sau blush-ul cu textură cremoasă!
 3. Pensula pentru concealer
  Pentru această etapă ai nevoie de o pensula mică, sintetică pentru a aplica produsul doar în anumite zone, acolo unde este necesară o acoperire suplimentară, cum ar fi petele roșii și coșurile. Un truc folosit de make-up artiști este utilizarea acestei pensule pentru a defini conturul buzelor, mai ales după aplicarea unui ruj roșu – 195 MAC Cosmetics Concealer Brush.
 4. Pensula Kabuki
  Ai nevoi în trusa ta de o astfel de pensulă! Pensula Kabuki este o pensulă deasă, cu peri foarte fini, tăiați rotund. Datorită dimensiunii mari este perfectă pentru aplicarea bronzerului și a pudrei, dar și pentru distribuirea uniformă a produsului pe față sau pe corp – Fenty Face & Body Kabuki Brush.
 5. Pensula pentru aplicarea pudrei
  Pentru acest pas ai nevoie de o pensulă stufoasă (de obicei cea mai mare din set). Cu cât este mai densă peria cu atât mai bună va fi acoperirea. Dacă vrei doar să fixezi machiajul cu puțină pudră alege una mai lejeră precum cea de la Real Techniques.

  Acest tip de pensulă o poți folosi și dacă vrei să îndepărtezi excesul de fard de obraz sau dacă vrei să blenduiești bronzer-ul cu blush-ul. Orice alegere vei face, ține cont de un singur lucru: să fie din fire naturale si moi!
 6. Pensula oblică pentru contouring
  Forma sa oblică facilitează aplicarea perfectă a produsului deoarece permite întinderea fardului într-un degradé subtil. Îmi place să o folosesc pentru fixarea bronzerului sub pomeți, apoi să blenduiesc cu fardul de obraz. MAC 168 Contouring Brush
 7. Pensula pentru blush
  Pentru mine această pensulă este una dintre cele mai importante din întregul set! Dar trebuie să știi că numai o perie de calitate, cu fire moi te va ajuta să dozezi perfect cantitatea de fard și să îl aplici cât mai natural – Charlotte Tilbury Blush Brush.

  Pentru blush-ul cu textură cremoasă alege pensula de la Nars Wet/Dry Blush Brush.
 8. Pensula evantai
  Deși nu multe persoane își achiziționează o astfel de pensulă, te asigur că îți va deveni indispensabilă. Are multiple întrebuințări, precum aplicarea iluminatorului, acoperirea cu pudră a zonei ochilor și îndepărtarea ei după finalizarea machiajului. Smashbox Fan Brush
 9. Pensula pentru fardul de pleoape
  Știu că există pe piață foarte multe pensule dedicate aplicării fardului de pleoape, așa că îți voi spune două caracteristici de care să ții cont atunci când vei merge la cumpărături. Pensula pentru fardul de pleoape ar trebui să fie suficient de densă pentru a lua pigmentul, dar în același timp ușoară pentru a putea blendui produsul – Sigma Beauty E55 Eye Shading Brush.
 10. Pensula de blending – pentru estomparea fardurilor
  O pensulă de blending este esențială pentru realizarea unui machiaj smokey, dar și pentru o simplă aplicare a fardului de pleoape. Încearcă 217 Blending Brush MAC Cosmetics sau Charlotte Tilbury Eye Blender Brush.

  Pe cea din urmă o folosesc și pentru a blendui iluminatorul pe linia nasului sau sub arcada sprâncenei. Sfatul meu este să achiziționezi  două pensule de blending, mai ales dacă ai obiceiul să folosești diferite nuanțe pe pleoape.
 11. Pensulă smudge
  Stufoasă și ușor ascuțită la vârf, utilizează această pensulă pentru a estompa dermatograful și a obține acel efect pierdut – machiajul smokey.  O poți folosi și în anumite zone greu accesibile, precum colțul interior și exterior al pleoapei, în special când vrei să aplici un pigment mai intens – MAC Cosmetics 239 Smudge Brush sau Make Up Forever Smudge Brush.
 12. Pensula pentru tuș
  Această pensulă te va ajuta să trasezi cu ușurință orice eyeliner cremă sau gel și este necesară mai ales dacă ești fană a stilului cat eye.  Recunosc că atunci când nu am cu mine pensula de sprâncene o folosesc pe aceasta pentru a umple golurile și a le defini – Nars Angled Eyeliner Brush.
 13. Pensula de sprâncene
  Cu o forma teșită, oblică, o astfel de pensulă te va ajuta să îți stilizezi acasă sprâncenele prin umplerea golurilor, folosind diferite tipuri de farduri. Alege una cu periuță la celălalt capăt cu care să poți îndepărta excesul de fard și estompa liniile trasate cu pensula. Astfel vei reuși să obții un aspect foarte natural – Anastasia Soare Eyebrow Brush.
 14. Pensula pentru ruj
  Cu această pensulă controlezi cantitatea de ruj pe care o aplici și poți trasa un contur impecabil. Este subțire și ușor rigidă, dar vei observa că utilizarea ei te va ajuta să ai buze perfect desenate – Laura Mercier Lip Brush.

Bineînțeles, durata de viață a unei pensule de machiaj se va prelungi semnificativ dacă ai grijă de kit-ul tău. Curăță în mod regulat pensulele! Nu necesită mult efort și merită timpul acordat.

3

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *